Mimarlar için panaromik asansör ile konvansiyonel bir asansör arasındaki heyecan verici fark, panaromik asansörün görsel tasarımıdır. Bu sayede panaromik asansör, mimari tasarıma hareketlilik katıyor. Görsel çekiciliğinin yanı sıra, panaromik asansörler yolculara manzaralı bir seyir sunuyor. Bu özellik, kapalı alanda kalmaktan rahatsız olan kişilerin huzursuzluğunu azaltmakla kalmıyor, aynı zamanda asansör yolculuğunu fonksiyonel bir seyahatten keyif verici bir yolculuğa çeviriyor.
Panaromik asansörlerin çok geniş kullanım alanı bulunuyor. Alışveriş merkezleri panaromik asansörlerin en fazla tercih edildiği bina yatırımları. Ancak yapıdaki konumu iyi planlandığında panaromik asansörler; oteller, restaurantlar ve eğlence merkezlerinde de iş hacmini arttırmaktadır. Fabrikalar, galeriler ve showroomların panaromik asansörü tercih etmesi, resepsiyon alanlarını cazibe merkezi haline getirirken, bankalar da iyi bir yatırım aracı olduğunu ispatlarcasına panaromik asansörleri seçiyor.
panaromik asansörlerde azami ölçüde ferah mekan hissini verebilmek için genelde geniş cam paneller tercih edilmektedir. panaromik asansörün ilk bakışta farkedilmeyen bir başka avantajı da binanın dışında monte edilebilmesi sayesinde alan tasarrufu sağlanması. Konvansiyonel bir asansör kuyusunun ortalama olarak kapladığı alan her bir kat için yaklaşık 4 m² olduğundan dış cepheye monte edilen bir panaromik asansör sayesinde her katta bu kadar bir alan tasarrufu sağlanabiliyor.